Zoek de bolus in Oslo - Reisverslag uit Uppsala, Zweden van Linda Hoeben - WaarBenJij.nu Zoek de bolus in Oslo - Reisverslag uit Uppsala, Zweden van Linda Hoeben - WaarBenJij.nu

Zoek de bolus in Oslo

Door: Linnie

Blijf op de hoogte en volg Linda

07 November 2005 | Zweden, Uppsala

Het hele avontuur begint allemaal reeds op donderdagavond. Eerst heb ik middels een gezellig dineetje afscheid genomen van mn klasje want children's rights is niet meer! Het blok is afgelopen, zeer waarschijnlijk zijn de punten wel lekker in tha pocket..
Ik had voor dit festijn -met medewerking van Pauline- miniappelflapjes gefabriceerd als ware het is een dessert. Nou, menigeen heeft hiervan gesmuld. Na enkele wijntjes ging de reis richting Sthlm's nation. Daar stond de sambuca al klaar voor Linnie, evenals de o zo gezellige jaarclub van FJ. Zo om en nabij een uurtje of half twee moesten wij de feesthut verlaten. En ik, snugger als ik ben, vond het nog lang geen tijd om mijn mandje in te kruipen. Gezien het feit dat ik de vrijdagnacht zou moeten spenderen in een bus naar Oslo, leek het me niet verkeerd om zo moe mogelijk die bus in te stappen, zodat ik tenminste een tukje zou kunnen doen in dat rijdende vehikel. Dus Pauline en ik bij FJ lekker een flesje champagne geopend, gezellig wat geblaat met die mannen terwijl anderen van een saunaatje hebben genoten. Uiteindelijk om half zes in mn spiraalbed gaan liggen. Achteraf toch niet zo'n heel snugger idee maar dat terzijde..

Zoals je begrijpt was ik dus inderdaad redelijk gaar toen we vrijdagavond om 20.00u in een quasi lege bus richting Oslo werden vervoerd. De zuurheidsgraad nam met de minuut toe want we werden gedropt in Vasteras, een karige stad. Hier moesten we maar liefst tweeeneenhalf uur wachten op de aansluiting naar Oslo. Al vrij snel werd de warme en comfortabele stationshal dichtgegooid dus werden wij verondersteld buiten te wachten op een bank bij de zwervers, ach ja. Na een poosje besloten we om een theetje te drinken bij de MacDonalds, ook leuk. Ik wist niet eens dat ze daar thee hadden. Rond middernacht konden wij onze reis voortzetten, en ik heb werkelijk in alle mogelijke posities (geprobeerd) te slapen in die bus. Om 05.00u werden we gedropt in een pikdonker en slapend Oslo. Ik was echt gepikeerd want we waren gewoon een half uur te vroeg, en op dat tijdstip kun je echt werkelijk niets doen, behalve lekker op een bankje slapen. Maar ook dat werd ons niet gegund want in Oslo mag je niet slapen op banken van de bewaking. Een paar uurtjes later ging dan eindelijk het tourist-office open en kon het avontuur pas echt beginnen. Tegen die tijd was Linnie een beetje moe.

Bij het krieken van de dag maakten wij reeds een flinke ochtendwandeling -want finaal de verkeerde kant op gelopen- naar ons hostel. Daarna begaven wij ons richting het Vigeland park. Dit is de meestbezochte 'attractie' van Noorwegen. Het park bestaat uit meer dan 200 sculpturen (zie foto), met als achterliggend thema de cyclus van het leven. Was mooi en interessant moet ik zeggen.. Daarna met een authentiek noors treintje-achtig-iets een berg opgetuft naar Holmenkollen. Dit is een ski-springschans en vanaf daar zou je van een fantastisch uitzicht op de stad kunnen genieten. Jammer genoeg was het supermistig. Onder het mom van Oslo-is-al-duur-genoeg-en-we-zijn-per-slot-van-rekening-studenten zijn we lekker illegaal het skimuseum binnengesneakt en hebben we ook maar ff illegaal die skischans beklommen (aaaaaaai spierpijn). Fuck dat was dus echt hoog, 417 meter boven zeeniveau!! Never zou ik daarvan af durven springen.. Terug in het centrum gingen we in een tram uitrusten onderwijl genietend van Old Town en Oslo fjord. Mooie stad Oslo!

We zouden Josephine meeten in een barretje en ik vond het al een poosje een beetje arig ruiken in mijn omgeving. Pauline was zich van geen stank bewust maar Jo had al vrij snel in de gaten dat er een platgedrukte drol aan de zool van mijn pumaatje kleefde, de bolus was gevonden. Wat een vieze poepvoet had ik zeg bah. Na wat shoppen knorden onze maagjes dus gingen we een enorme 3 persoonspizza verorberen, waarna we ons gingen fatsoeneren voor de Tiger Tiger, dè nachtclub van Oslo. Een bosje gaar dat we waren.. Toch gaven wij hier niet aan toe, je bent per slot van rekening maar één keertje in Oslo. Die stink uitsmijter had echt problemen het roze papiertje wat door moet gaan voor een rijbewijs, hij vond het niet goed genoeg als ID. Jo lonkte even met haar oog naar een ander uitsmijtertje waarna die ons bijna de trap af duwde, maargoed we waren tenminste wel binnen. Jezus wat een tent, heb weer mn ogen uitgekeken en lekker geswingd. Tevens verschillende goed nasbare vikingen gespot. Perfect daar, alleen wel belachelijk duur. Rond half drie was het spits genoeg geweest, wij nederlandse vrouwtjes nokten 'm. Geslapen als nooit te voren.

Na een lekker ontbijtje voelde ik me zondag bijna herboren, zelfs het zonnetje scheen lekker. Op een verlaten doch best mooi plein klonk muziek waarop Paula en Linnie lekker gek gingen doen en al snel daarna had mijn wakkere oog een fiets gevonden, wel met lekke band. We hebben met zn drietjes een stadswandeling gemaakt langs Oslo Cathedral, the Parliament, the Royal Palace, Oslo University en the City Hall. Ook nog door de winkelstraat Karl Johan geslenterd maar helaas waren de winkels dicht. Na een bigmac menu (iets anders is gewoon niet te betalen) moesten wij weer die stinkbus in. We zijn via Karlstad, Orebro en het albekende Vasteras naar Stockholm gereden en toen was Pauline een beetje nukkig. Die vrouw was reeds 4 keer gewekt tijdens haar REM-slaap. In Stockholm wéér wachten op de bus naar Uppsala waar we rond 01.00u binnenreden.

Kortom veel lol gehad en veel gezien, Oslo is echt een bruisende stad!!! Er is vanalles te beleven en de stad is uitermate goed shopbaar. Wel veel te duur.
Dit was echt weer een heerlijk spits weekendje met veel nieuwe indrukken! Oslo zit wel moustache volgens de nederlandse vrouwtjes!

Lin XX

• 07 November 2005 - 22:56

Yooo:

Oslo zit zeker erg moustache! Maar GOD wat stinkt het er naar bolus!!!

• 08 November 2005 - 06:53

Loes:

HA lin echt te cool al die verhalen weer. Echt gaaf ziet Oslo eruit zeg. Echt ook een must see plaats. Ik ben benieuwd naar je verhalen van volgend weekend! Ik weet niet waarom maar volgens mij wordt dat ook wel heel gezellig

Kus Loes

• 08 November 2005 - 09:45

Bolus:

Ik heb een moustache

• 08 November 2005 - 10:09

Marije!!!:

Jeetje Lin, wat een gave stad zeg, echt heel mooi, en de herfst heeft daar ook mooi haar intrede gedaan! En loes hoezo weet jij niet of het gezellig wordt??? Dat is gewoon al duidelijk omdat wij gewoon superleuk zijn!!!! TOT VRIJDAG LINNIE!!!

• 08 November 2005 - 10:12

Paulina:

Hee Professor, moet je us op Yoo z'n site kijken man, daar lijken wij wel als ware wij jappen.

• 08 November 2005 - 12:26

Carrie B:

hoe nasbaar zijn die vikingen dan op de picture???veel lekkerder dan de biebgestapo's hier!!! xxx

• 09 November 2005 - 18:23

Marie:

(oftewel miekie voor jou!) Ik had je spannende verhalen al gehoord maar je weet ze toch weer boeiend op papier te zetten! En ook nieuwe woordjes zie ik, waaronder spits. Ik weet vrijwel zeker dat ik zo meteen een verklaring zal vinden op Paulientje's site, ;-) Linnie, heel veel plezier komend weekend met Loesje en Marije. Laat ze maar flink losgaan in die nation van je! Dikke kus, Marie

• 10 November 2005 - 09:44

Paulina:

Hee Professor. Gezien de hoge zuurheidsgraad moet ik u de arige mededeling doen dat de bolussen hebben bevestigd dat er een nieuw bericht op mijn site is verschenen omtrent de hoge graad van arigheid van de laatste week. U zij gegroet. ´La moustache'.

• 11 November 2005 - 09:14

Jacobsky:

Haaaaa Hoebsky. Ontzettende excuses voor de late reactie, maar ik was even opgescheept met de griep, jaja. Hartstikke fijn altijd. Heb dus de hele week doorgebracht met zweten en ijlen, soepjes en sapjes. Maar ben weer zo goed als opgeknapt gelukkig! Vanavond lekker feestje van Skyline. Ga ik ze duidelijk een poepie laten ruiken in mijn bowlshoes!!
    Maar dat even terzijde; wederom een prachtverhaal! Heb weer genoten. En die vikingen in die club, je hebt zeker die derde op de foto (duidelijk de lekkerste!!!) toch wel flink hard genomen, niet?? Er moet daar toch eindelijk eens een keer iets gebeuren!!
    Heel veel plezier komend weekend met Marije en Loes! We houden contact.. Misje..... Kus Jacobsky

• 14 November 2005 - 13:20

Loes:

Tack tack tack

• 16 November 2005 - 22:41

Professor F.:

De arigheidsgraad neemt toe gezien het feit dat ik hier midden in den nacht wederom een lachstuip krijg ter waarde van inmiddels 3 bloedneuzen en spetters op het blad tijdens colleges met DOT. Gezien de hoge onbegrijpelijkheidsgraad voor het normale volk voor onze schrijfstijl van afgelopen week. Ik denk hier vaak met stuip aan terug.
    Gegroet Professor F.